☀♫✿Bun Venit Tuturor Vizitatorilor!♪☀♫


În Dumnezeu, în creativitate și vocea inimii, sunt sociabilă, răbdătoare, egoistă, gândire unică, calmă, romantică și Directă.Datorită faptului că sunt Directă, asta deranjează pe foarte multă lume și…ajung să mă înțeleg doar eu pe mine. În rest sunt o persoană obișnuită ce plâng…râd…sunt serioasă, independentă de situație. Oricum Sunt Eu! “De ce îi este omului de astăzi foame? De iubire și de sens” spunea Nicolae Steînhardt în Jurnalul Fericirii. Vă mulțumesc.

Iubim cu adevărat doar atunci când iubim fără motive.

Lângă cel mai înalt pisc al fericirii se află cea mai adâncă prăpastie a durerii.

Niciodată mintea nu conduce; ea arată numai alternativele. Direcțiunea finală o hotărăște inima.

Viața este un joc cu bumeranguri. Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu, cu acuratețe năucitoare.

Există doua lucruri greu de realizat în viață: să crezi și să renunți.

E atât de greu și de dureros să stai între minte și inimă și să te
lupți să o împaci pe cea din urmă cu dreptățile celei dintâi.

Nu te ruga pentru o viață ușoară. Roagă-te
să fii un om puternic!


Dumnezeu nu ne trimite disperarea ca să ne ucidă, ci ca să trezească în noi o viață nouă.

Știi ce cred eu? Pentru că plopii nu se pot apropia ca oamenii unii de alții, ei nu se pot prinde de mâini, ca noi, își trimit semne de iubire prin puful moale și cald, în felul acesta poate ca ei se cununa și nu se despart niciodată.





Când crezi că ai găsit toate răspunsurile, vine viața şi schimbă toate întrebările.


Există persoane care ne vorbesc și pe care nici măcar nu le ascultăm, persoane care ne rănesc și nici măcar nu lasă cicatrice, dar există persoane care pur și simplu apar în viața noastră și ne marchează pentru totdeauna.

Dacă oamenii sunt buni numai pentru că se tem de o pedeapsă și speră într-o răsplată, atunci chiar că suntem o adunătură jalnică.

marți, 28 februarie 2017

*Valentine's Day Sau Marketingul Emotiei*

Ati auzit vreodata de ziua temperamentului? De ziua perceptiei? Dar de ziua memoriei? My best guess este ca nu. In acest caz, cum isi castiga legitimitatea o zi precum cea a indragostitilor? Sau, dimpotriva, ar trebui sa incadram minunatul Valentine's day de import in categoria unor zile precum ziua mamei, ziua copilului, ziua mersului pe bicicleta sau a bolnavilor de cancer? Ce este atat de universal in ideea de a fi indragostit incat aceasta sa fie transformata in sarbatoare? Intr-adevar, nu se poate contesta universalitatea dragostei, insa este acesta un motiv suficient pentru a dedica emotiei respective o zi? Si inca una internationala? In ideea de zi internationala a ceva se ascunde atat o dorinta de a celebra cu sinceritate acel ceva anume, dar si consecinta acestei dorinte: inevitabila nivelare a semnificatiei autentice a emotiei prin transformarea acesteia in produs comercial. Iar produsele comerciale sunt menite a semnifica prin "procura" tot ceea ce noi, prin propria noastra prezenta, ar trebui sa comunicam persoanei iubite. Potrivit acestui rationament, o inima "I love you" cumparata de la hypermarket, posibil la reducere, ar trebui sa compenseze intervale indelungate de absenta, multiplele insatisfactii cu care l-am alimentat pe partener de-a lungul anului. Pe scurt, este vorba de un alibi, de o formalitate. Ce invatam de aici? Simbolurile dragostei se cumpara, se vand, si incap foarte bine in acelasi carucior de cumparaturi alaturi de lapte si de detergentul de vase. Totul se brand-uieste, totul este bun de consum. Nimeni nu vrea sa imputineze ca esenta ceea ce omul traieste in emotie sau in sentiment. Ceea ce am vrut sa subliniez este stupiditatea faptului de a transforma emotia ca atare intr-un pretext de a vinde si de a cumpara produse brand-uite sub numele dragostei. Cat despre sfatul sau indicatia de a "iubi in stilul dulce romanesc"... habar nu am ce este aia, dar suna cel putin amuzant. Nu am auzit vreodata ca romanul sa se remarce printr-un stil dulce al iubitului. Iarta-mi cinismul, insa brandul de tara al Romaniei este mancatul de sarmale. Iar ziua indragostilor, fie si ca Dragobete, a devenit mai vizibila numai pe fondul importului masiv de Valentine's day.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu